Cava


Cellers de l'Arboç

 

In 1919 starte een kleine groep boeren met Cellers l'Arboç, gelegen in het kleine dorp l'Arboç, in de regio Penedès. Gelegen in het centrum van het dorp, werd er gebouwd naar modernistische stijl, typische voor die periode.

Cellers l'Arboç begon de vinificatie met de typische druiven uit de regio nl: macabeo, xarel.lo, parellada, voornamelijk voor cava. Later begonnen ze ook met de vinificatie van chardonnay, tempranillo, cabernet sauvignon en merlot voor de stille wijnen.

Ze worden beschouwd als één van de eerste producenten die de fermentatie en de afwerking van de wijnen deden bij lage temperatuur in de Penedès. Deze techniek maakt dat de wijn en cava hun fruitigheid, versheid en de mediterrane aroma’s weten te behouden. Tevens heeft dit proces ook een goed effect op het bereiken van een hogere kwaliteit na de tweede gisting.

Cellers de l'Arboç bestaat vandaag uit ongeveer 400 telers die ongeveer 1.000 hectare wijngaarden verzorgen. Door de jaren is Cellers de l'Arboç uitgegroeid naar een meer professionele wijnmakerij. Het was in 2006 toen de Cellers van locatie gewijzigd zijn en verhuisd naar een nieuw gebouw, veel moderner en met de laatste technologie. Deze grote investering heeft geleid tot een heuse strategische verandering in hun operationele strategie. Daarvoor was Cellers de l'Arboç voornamelijk gericht op het verkopen van basis bulk wijn en Cava, aan de belangrijkste producenten in de appellation.

Tijdens de nieuwbouw besloten ze om het volledige productieproces van cava en wijn, onder hun eigen merken te produceren en te verkopen over de hele wereld.

Deze verandering heeft ertoe geleid dat Cellers de l’Arboç een leidende rol heeft verworven bij de productie en afwerking van kwaliteitswijnen in de appelatie Penedès. Recent wordt de cava van Cellers de l'Arboç onder het gecertificeerd kwaliteitssysteem ISO 22000:2005 gemaakt en gecontroleerd.


L’ARBOÇ 1919 BRUT

WINNAAR VAN PRIJZEN:

Concours Mondial de Bruxelles - Grate Gold

Medal 2014 (the only Cava with Grate Gold Medal)

De kleur van deze cava is strogele met groene toetsen. Fijn bubbels (wat een eerste indicator is van kwaliteit), helder voorkomen.

Je zal aroma's vinden van bloemen, rijp fruit en citrus vruchten. Uitermate levendige in mond met een aangename elegantie en  perfect evenwicht.

De afdronk is zeer aangenaam met smaken van fruit en wat citrus.

Kortweg deze cava is fris, aangenaam, gebalanceerd en heeft zeer fijne bubbels

Druiven : Xarel.lo Macabeo Parellada

Alcohol 11,5%

Sur Lattes: Mínimum 12 months

9,15 €

  • 2 kg
  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-3 dagen1

L’ARBOÇ 1919 ROSÉ

Druiven: 100 % Trepat.

 

De kleur is zuiver en briljant met attractieve kersen roze en een levendige violet toetsen. Fijne en aanhoudende bubbels met een overvloedige vorming van dikke rozenkransen.

 

Frisse en heldere smaakaroma's met toetsen van rijp fruit, complex maar met veel karakter. Met een bijzondere nadruk op wilde vruchten, boven alle de smaken van aardbei aroma's. Door langere rijping, minimum 12 maanden, geeft deze cava rosé een lange en gebalanceerde smaak in de mond met een fris en levendig karakter.

11,60 €

  • 2 kg
  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-3 dagen1Prosecco
Crémant